|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.
Elkészítése:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
8 tojás,
20 dkg porcukor,
kevés tej,
30 dkg kristálycukor,
2 evőkanál rum,
30 dkg darált dió,
10 dkg ét tortabevonó csokoládé.
A lisztből, a margarinból, 2 egész tojásból, 20 dkg porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk. Duplakésfok vastagra nyújtjuk, lassú tűzön... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 citrom
negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás
só
cukor
ELKÉSZÍTÉS
4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg csokoládé
1 dl erős kávé
10 dkg margarin
6 tojás
7,5 dkg cukor
4 dkg keményítő
A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr
A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét a kávév... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 narancs
1 citrom
5 cl rum
5 cl cukorszirup
5 dkg mazsola
1 darabka fahéj
4 kis narancs
4 kis banán
A díszítéshez:
citromfűlevelek
ELKÉSZÍTÉS
A narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka
A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza
A díszítéshez:
eper
ma... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tortához:
10 dkg pisztácia
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
12 dkg liszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
A krémhez:
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
1 tojás
4 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 evőkanál rózsavíz
A tetejére:
15 dkg eper
A díszítéshez:
pisztácia... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
12,5 dkg vaj
2 kávéskanál fahéj
18 dkg cukor
4 tojás
5 dkg kukoricakeményítő
só
A kávés öntethez:
8 kockacukor
2 evőkanál kávé
ELKÉSZÍTÉS
2 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük. A vajat, 2 tojássárgáját, 2 tojást, a fahéjat és a cukrot habosra mixeljük. Belekeverjük a li... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)
ELKÉSZÍTÉS
A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez a... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
7 dkg vaj
6 dkg liszt
6 dkg kukoricakeményítő
4 tojás
só
10 dkg cukor
A sziruphoz:
10 dkg cukor
5 cl rum
A krémhez:
2 nagy tojás
15 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanál kávéaroma
A díszítéshez:
8 dkg csokoládéforgács
10 dkg zöld színű ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
1 tasak élesztőpor
1 evőkanál cukor
1 narancs
25 dkg liszt
4 tojás
12,5 dkg margarin
csipetnyi só
A sziruphoz:
20 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 dl narancslikőr
a sütemény mellé 5 dl narancsszorbet
A díszítéshez:
mentalevelek
E... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg csokoládé
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
1 kg sertéstüdő és szív vegyesen
2 vöröshagyma
4-5 szem fekete bors
2 babérlevél
só
4 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd citrom
1 evőkanál mustár
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 dl rum, 8 dkg mazsola, 10 dkg dióbél. A piskótatésztához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, 16 dkg cukor, 2 dkg kakaó. A sárga krémhez: fél liter tej, 1 rúd vanília, 4 db tojássárgája, 10 dkg cukor, 3 dkg liszt. A sziruphoz: 20 dkg cukor, 3 dl víz, narancshéj, citromhéj. Ezen kívül: 8 dkg málna- vagy barackíz, 2 dkg kakaó, 30 dkg cukrozott tejszínhab, csokoládéöntet (re... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: A tésztához 3 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, 28 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej
A tepsi kikenéséhez vaj, liszt
A csokoládémázhoz 22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej,
A forgatáshoz 15-20 dkg kó... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A töltelékhez: 1,5 dl 50-60 fokos rum, 40 g mazsola, 20 g cukrozott narancshéj, 180 g dióbél, 1 dl tejszín, 120 g cukor, törött fahéj, 12 db palacsinta, 50 g vaj (pirításhoz); a csokoládémártáshoz: 2,5 dl tej, vanília, 30 g cukor, 100 g csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 80-100 g cukor, 50 g kakaópor, 15 g liszt, 5 dl tej.
Elkészítése:... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (16 szelethez) a piskótához:
7 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 7 evőkanál finomliszt; a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt; a krémhez: 10 dkg mazsola, 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), 4 dl tej, 4 púpozott evőkanál kristálycukor, 0,5 dl rum, 4 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál zselatinpor; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 1 kiskanál zselatinpor, sz... |
|
|
|
|
|