Belépés
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Rumos szelet
...
Hozzávalók:

40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
8 tojás,
20 dkg porcukor,
kevés tej,
30 dkg kristálycukor,
2 evőkanál rum,
30 dkg darált dió,
10 dkg ét tortabevonó csokoládé.

A lisztből, a margarinból, 2 egész tojásból, 20 dkg porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk. Duplakésfok vastagra nyújtjuk, lassú tűzön...
Citromfelfújt
HOZZÁVALÓK:

1 citrom
negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás

cukor



ELKÉSZÍTÉS

4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyo...
Csokis-kávés sütemény
HOZZÁVALÓK:

15 dkg csokoládé
1 dl erős kávé
10 dkg margarin
6 tojás
7,5 dkg cukor
4 dkg keményítő

A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr

A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét a kávév...
Egzotikus gyümölcsfalatok
HOZZÁVALÓK:

1 narancs
1 citrom
5 cl rum
5 cl cukorszirup
5 dkg mazsola
1 darabka fahéj
4 kis narancs
4 kis banán

A díszítéshez:
citromfűlevelek



ELKÉSZÍTÉS

A narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a ...
Epercharlotte
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük...
Eperzselé
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati...
Epres mandulaálom
HOZZÁVALÓK:


A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka

A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
ma...
Epres-pisztáciás piskótatorta
HOZZÁVALÓK:


A tortához:
10 dkg pisztácia
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 tojás
12 dkg liszt
1 kávéskanál vaníliaaroma

A krémhez:
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
1 tojás
4 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 evőkanál rózsavíz

A tetejére:
15 dkg eper

A díszítéshez:
pisztácia...
Fahéjas-kávés kalács
HOZZÁVALÓK:

12,5 dkg vaj
2 kávéskanál fahéj
18 dkg cukor
4 tojás
5 dkg kukoricakeményítő


A kávés öntethez:
8 kockacukor
2 evőkanál kávé



ELKÉSZÍTÉS

2 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük. A vajat, 2 tojássárgáját, 2 tojást, a fahéjat és a cukrot habosra mixeljük. Belekeverjük a li...
Illatos csokikrém
HOZZÁVALÓK:

5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)



ELKÉSZÍTÉS

A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez a...
Kávés fatörzs
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
7 dkg vaj
6 dkg liszt
6 dkg kukoricakeményítő
4 tojás

10 dkg cukor

A sziruphoz:
10 dkg cukor
5 cl rum

A krémhez:
2 nagy tojás
15 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanál kávéaroma

A díszítéshez:
8 dkg csokoládéforgács
10 dkg zöld színű ...
Narancskenyér
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
1 tasak élesztőpor
1 evőkanál cukor
1 narancs
25 dkg liszt
4 tojás
12,5 dkg margarin
csipetnyi só

A sziruphoz:
20 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 dl narancslikőr
a sütemény mellé 5 dl narancsszorbet

A díszítéshez:
mentalevelek



E...
Piskótás csokoládészelet
HOZZÁVALÓK:

20 dkg csokoládé
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat ki...
Szalontüdő
Hozzávalók

1 kg sertéstüdő és szív vegyesen
2 vöröshagyma
4-5 szem fekete bors
2 babérlevél

4 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd citrom
1 evőkanál mustár
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál ...
Somlói galuska
Hozzávalók:
1 dl rum, 8 dkg mazsola, 10 dkg dióbél. A piskótatésztához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, 16 dkg cukor, 2 dkg kakaó. A sárga krémhez: fél liter tej, 1 rúd vanília, 4 db tojássárgája, 10 dkg cukor, 3 dkg liszt. A sziruphoz: 20 dkg cukor, 3 dl víz, narancshéj, citromhéj. Ezen kívül: 8 dkg málna- vagy barackíz, 2 dkg kakaó, 30 dkg cukrozott tejszínhab, csokoládéöntet (re...
Kókuszos-mézes kocka
...
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: A tésztához 3 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, 28 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej
A tepsi kikenéséhez vaj, liszt
A csokoládémázhoz 22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej,
A forgatáshoz 15-20 dkg kó...
Gundel palacsinta
Hozzávalók:

A töltelékhez: 1,5 dl 50-60 fokos rum, 40 g mazsola, 20 g cukrozott narancshéj, 180 g dióbél, 1 dl tejszín, 120 g cukor, törött fahéj, 12 db palacsinta, 50 g vaj (pirításhoz); a csokoládémártáshoz: 2,5 dl tej, vanília, 30 g cukor, 100 g csokoládé, 1,5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 80-100 g cukor, 50 g kakaópor, 15 g liszt, 5 dl tej.

Elkészítése:...
Orosz krémtorta
Hozzávalók (16 szelethez) a piskótához:

7 tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 7 evőkanál finomliszt; a forma kikenéséhez: vaj, finomliszt; a krémhez: 10 dkg mazsola, 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), 4 dl tej, 4 púpozott evőkanál kristálycukor, 0,5 dl rum, 4 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál zselatinpor; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 1 kiskanál zselatinpor, sz...
1 2 3 ..........67 68 .....101 102 .....133 134 135 
Címkék: csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, széleiket cukorral, fölösleget lerázzuk, citromhéjat finomra, citrom levét, narancs héját, porcukorral felforralunk, tűzről levéve, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, kinyomkodott zselati, kávés öntethez, cukrot habosra, tejszínbe dobjuk, darabokra tört, cukorral habosra, sütemény mellé, sárga krémhez, tepsi kikenéséhez, forgatáshoz 15-20, forma kikenéséhez, piskótatésztához, csokoládéforgács, csokolédékrémhez, zselatinlapokat, csokoládémázhoz, gyümölcsfalatok, csokoládészelet, zsemlemorzsával, citromfűlevelek, narancsszorbet, csokoládéöntet, marcipánmassza, citromfűágakat, kristálycukor, epercharlotte, felolvasztjuk, tojássárgáját, tojásfehérjét, tojássárgákat, citromfelfújt, narancskenyér, narancshéjjal, megtisztítjuk, megolvasztjuk, vaníliaaroma, narancsszörp, tojássárgája, belekeverjük, petrezselyem, zsemlemorzsa, piskótatorta, kinyomkodott, szegfűszeget, pirospaprika, felforraljuk, felforralunk, narancslikőr, mentalevelek, díszítéshez, beletesszük, elkészítési,
© 2013 TVN.HU Kft.